Zo werkt de online incassoservice:

Uw klant betaalt niet

Uw klant betaalt niet

Na meerdere herinneringen en telefoontjes nog steeds geen geld op de rekening! Wat nu?

Vul uw gegevens in

Vul uw gegevens in

Via onze tool kunt u de gegevens van de vordering en de debiteur invullen.

Wij versturen een incassobrief

Wij versturen een incassobrief

Na het indienen nemen wij het over: we sturen een incassobrief en verzorgen ook de opvolging.

Uw debiteur betaalt!

Uw debiteur betaalt!

Wat als uw debiteur nog steeds niet betaalt? Lees hier het antwoord.

Wat zijn de vereisten?

Er dient in ieder geval aan de volgende vereisten te zijn voldaan:

 • uw onderneming is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel
 • u beschikt over de facturen die uw vordering ondersteunen
 • de betalingstermijn van uw factuur is verstreken.

Welke gegevens zijn nodig?

Om gebruik te maken van de incassoservice heeft u de volgende gegevens nodig:

 1. factuurnummer
 2. vervaldatum factuur  
 3. gegevens van uw debiteur 
 4. uw eigen gegevens 
 5. uw KvK nummer

Veelgestelde vragen

 • In tegenstelling tot een incassobureau kunnen wij ook een juridische procedure bij de rechtbank voor u starten en beslag leggen. Ook zal een brief van een advocaat meer indruk maken dan een standaardbrief van een incassobureau. Wij bieden persoonlijke service op maat.

 • Een incassobrief en een telefoontje van een advocatenkantoor leidt in de meeste gevallen direct tot betaling. Het kan echter gebeuren dat uw debiteur nog steeds niet betaalt. Het middel dat dan nog overblijft is een gerechtelijke procedure. Dit is maatwerk dat wij ook verzorgen, mocht het zover komen. Vrijwel altijd zijn de gerechtelijke kosten te verhalen bij de debiteur, of eventueel via uw rechtsbijstandverzekering.

 • Indien een debiteur na een herinnering niet betaalt dient de debiteur eerst nog een schriftelijke aanmaning te krijgen. In die brief dient de debiteur 14 dagen de tijd te krijgen om de factuur te voldoen zonder bijkomende incassokosten. Deze brief wordt de 14-dagenbrief genoemd. De 14-dagenbrief moet voldoen aan de eisen die de Wet Incassokosten (WIK) daaraan stelt. Een van deze eisen is dat u het bedrag aan incassokosten noemt dat de debiteur moet betalen indien hij de factuur niet alsnog binnen de 14-dagen termijn betaalt. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op een staffel en is aan een maximum gebonden. In onze incassoservice zit een koppeling naar deze staffel zodat het bedrag aan incassokosten automatisch voor u wordt berekend.

 • Ja, dat kan, mits deze gericht zijn aan dezelfde debiteur. Wanneer u vorderingen op meerdere bedrijven of personen heeft, dan kunt u die per debiteur indienen via onze incassoservice.

 • Jazeker, voordat u tot betaling overgaat, krijgt u op uw beeldscherm de conceptbrief te zien. Na betaling krijgt u een link toegezonden per e-mail. Ook na verzending sturen wij u nog een kopie van de verzonden brief, zodat u weet dat we aan de slag zijn!

Heeft u een openstaande vordering? Maak gebruik van onze incassoservice!