• Click-wrapping of browse-wrapping?

  5 maart 2018 Door: Richard Beverwijk

  Recentelijk heeft het Gerechtshof te Den Haag een interessante uitspraak gedaan over de toepasselijkheid van gebruiksvoorwaarden van een website via browse-wrapping. De vraag die in dit arrest speelde was, wanneer een gebruiker van een website gebonden is aan .
  Lees verder
 • Wanneer heb je een directiereglement nodig?

  22 februari 2018 Door: Richard Beverwijk

  Een directiereglement (ook wel directiestatuut genoemd) is een veelvoorkomende term binnen de ondernemingsrechtpraktijk. Maar wat is het eigenlijk en wanneer heeft een onderneming dit nodig? Een directiereglement of directiestatuut is een schriftelijk of digitaal document waarin staat beschreven .
  Lees verder
 • Nieuwe modellen verwerkersovereenkomst AVG

  19 februari 2018 Door: Lucas van Gilst

  Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Wij hebben de huidige modellen bewerkersovereenkomst en subbewerkersovereenkomst daarom aangepast en AVG-proof gemaakt. De nieuwe modellen verwerkersovereenkomst AVG en subverwerkersovereenkomst AVG voldoen daarmee aan alle vereisten die de .
  Lees verder
 • Management Buy-In: hoe het werkt het en waar je op moet letten

  25 januari 2018 Door: Richard Beverwijk

  Een Management Buy-In (afgekort: MBI) is een bekende term in de overnamewereld, maar wat houdt het eigenlijk in? Bij een MBI koopt iemand zich in bij een onderneming en neemt hij/zij de dagelijkse leiding over van het .
  Lees verder
 • Varianten shop-in-shop huurovereenkomst winkelruimte

  14 januari 2018 Door: Lucas van Gilst

  Shop-in-shop huurovereenkomst winkelruimte Een shop-in-shop is een winkel in een een andere winkel. Een concept dat de afgelopen tijd steeds populairder is geworden. In dit blog gaan we wat dieper in op de verschillende varianten van een shop-in-shop .
  Lees verder
 • Digitaal procederen, onze eerste ervaringen

  15 december 2017 Door: Lucas van Gilst

  Sinds 1 september 2017 is digitaal procederen bij de rechtbanken Midden-Nederland en Gelderland verplicht bij handelsvorderingen met een financieel belang van meer dan € 25.000,-. In dit blog worden onze eerste ervaringen met digitaal procederen gedeeld. Verdere wijzen wij op een .
  Lees verder
 • Anti-verwateringsclausule in een aandeelhoudersovereenkomst

  14 december 2017 Door: Richard Beverwijk

  Verwatering van aandelenbelang is een veel voorkomend begrip binnen het ondernemingsrecht. Maar wat betekent het eigenlijk precies en hoe gaat het in zijn werk? Van een verwatering van het aandelenbelang is sprake als een aandeelhouder het percentage van .
  Lees verder
 • Functionaris Gegevensbescherming AVG alleen bij meer dan 250 werknemers?

  15 november 2017 Door: Richard Beverwijk

  In de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat dat bepaalde organisaties een Functionaris Gegevensbescherming (FG) moeten aanstellen. Een veel voorkomend misverstand is dat de aanwijzing van deze FG verplicht zou zijn voor iedere onderneming of organisatie die meer .
  Lees verder
 • Webshop overnemen: tips voor een vlekkeloze overname

  1 november 2017 Door: Beverwijk Van Gilst Advocaten

  Overweeg je een bestaande webshop over te nemen? Dan is het van belang om je eerst goed te verdiepen in de betreffende webshop en bij een overname de juiste zaken vast te leggen. Om je op weg te .
  Lees verder
 • Tips voor het gebruik van voorbeeldcontract Huurkoop huis

  25 oktober 2017 Door: Richard Beverwijk

  De modelcontracten voor de huurkoop van onroerende zaken (huurkoop huis of huurkoop bedrijfsruimte) worden momenteel zeer regelmatig verkocht via de webshop. Kennelijk is er sinds de nieuwe wetgeving met betrekking tot de huurkoop van onroerende zaken in werking .
  Lees verder
 • Algemene voorwaarden eenzijdig wijzigen: mag dat?

  12 oktober 2017 Door: Richard Beverwijk

  Een vraag die door veel ondernemers wordt gesteld: mag ik mijn algemene voorwaarden tussentijds wijzigen? Dat hangt van een aantal omstandigheden af. Nieuwe algemene voorwaarden gaan gebruiken is gemakkelijk als een leverancier eenmalige producten of diensten levert. Bij .
  Lees verder
 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

  13 september 2017 Door: Lucas van Gilst

  Per 25 mei 2018 zal in de hele EU de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) of in het Engels de General Data Protection Regulation (GDPR) van toepassing worden. Wbp geldt niet meer De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft directe werking. Dit .
  Lees verder
 • Engelstalige bewerkersovereenkomst

  4 september 2017 Door: Lucas van Gilst

  Wij hebben in september 2017 een Data Processing Agreement (DPA) toegevoegd. Dit is de Engelstalige variant van de bewerkersovereenkomst. Het model Data Processing Agreement (DPA) voldoet aan alle vereisten die de Wbp stelt aan een bewerkersovereenkomst.
  Lees verder
 • Nieuwe modellen huur woonruimte

  13 juli 2017 Door: Richard Beverwijk

  Op 20 maart 2017 heeft de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) een nieuw standaardmodel huur woonruimte vastgesteld, met bijbehorende Algemene Bepalingen. Dit met name in verband met de nieuwe regelgeving in het kader van de verbetering van de doorstroming. Een .
  Lees verder
 • Betalingstermijn voor grote bedrijven maximaal 60 dagen

  4 juli 2017 Door: Richard Beverwijk

  MKB-bedrijven die zaken doen met grote bedrijven of internationals krijgen vaak te maken met zeer lange betalingstermijnen. Vooral voor beursgenoteerde bedrijven is cashflow een belangrijk middel om aandeelhouders tevreden te houden. Hoe hoger de cashflow, hoe groter de .
  Lees verder
 • Negative pledge-verklaring

  7 juni 2017 Door: Lucas van Gilst

  Onlangs hebben wij een negative pledge-verklaring toegevoegd in onze webshop. In dit blog wordt eerst kort toegelicht wat een “negative pledge” is. Daarna bespreek ik wat het doel van een negative pledge-clausule is. Tenslotte bespreek ik een recente .
  Lees verder