• Beloning met Stock Appreciation Rights (SAR’s)

  26 juni 2018 Door: Lucas van Gilst

  Beloning van werknemers met Stock Appreciation Rights wordt steeds populairder. In dit blog leg ik de reden daarvan uit. Daarna geef ik een voorbeeld van een eenvoudige SAR-regeling. Tenslotte sta ik kort stil bij de fiscale gevolgen van .
  Lees verder
 • Valutarisico bij internationale contracten

  18 juni 2018 Door: Richard Beverwijk

  Partijen die zaken doen over de grens kunnen worden geconfronteerd met een valutarisico. De koersen van verschillende valuta schommelen altijd waardoor er een risico kan ontstaan, zeker indien er veel tijd zit tussen het sluiten van een contract .
  Lees verder
 • Cessie van een vordering

  20 mei 2018 Door: Lucas van Gilst

  Cessie van een vordering. Net als roerende en onroerende zaken kunnen vorderingen worden verkocht. De overdracht van een vordering noem je cessie. In dit blog leg ik uit hoe je een vordering kunt verkopen en wat de wettelijke .
  Lees verder
 • AVG in de zorg

  3 mei 2018 Door: Richard Beverwijk

  De impact van de inwerkingtreding van de AVG in de zorg is relatief beperkt.  Dit heeft er mee te maken dat er voor de zorg al veel wetgeving is op het gebied van de privacy en de bescherming .
  Lees verder
 • Inzage personeelsdossier onder de AVG

  20 april 2018 Door: Richard Beverwijk

  In artikel 15 lid 3 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is opgenomen dat de betrokkene recht heeft op een kopie van de persoonsgegevens die worden verwerkt. Dit geldt ook voor een werknemer die een kopie van zijn of haar .
  Lees verder
 • Nieuwsbrief versturen en de AVG

  16 april 2018 Door: Lucas van Gilst

  Veel bedrijven versturen hun klanten een nieuwsbrief of mailing. Maar dat mag niet zomaar. U moet aan verschillende regels voldoen. En de komst van AVG heeft consequenties voor uw e-mailmarketing. Wij hebben de regels voor u op een .
  Lees verder
 • Nieuw wetsvoorstel payrolling ingediend

  23 maart 2018 Door: Richard Beverwijk

  Naar aanleiding van een arrest van de Hoge Raad is een wetsvoorstel payrolling ingediend bij de Tweede Kamer. Op 4 november 2016 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat werknemers bij detachering en  payrolling vallen onder de reikwijdte van het pensioenfonds .
  Lees verder
 • Click-wrapping of browse-wrapping?

  5 maart 2018 Door: Richard Beverwijk

  Recentelijk heeft het Gerechtshof te Den Haag een interessante uitspraak gedaan over de toepasselijkheid van gebruiksvoorwaarden van een website via browse-wrapping. De vraag die in dit arrest speelde was, wanneer een gebruiker van een website gebonden is aan .
  Lees verder
 • Wanneer heb je een directiereglement nodig?

  22 februari 2018 Door: Richard Beverwijk

  Een directiereglement (ook wel directiestatuut genoemd) is een veelvoorkomende term binnen de ondernemingsrechtpraktijk. Maar wat is het eigenlijk en wanneer heeft een onderneming dit nodig? Wat is een directiereglement? Een directiereglement of directiestatuut is een schriftelijk of digitaal .
  Lees verder
 • Nieuwe modellen verwerkersovereenkomst AVG

  19 februari 2018 Door: Lucas van Gilst

  Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Wij hebben de huidige modellen bewerkersovereenkomst en subbewerkersovereenkomst daarom aangepast en AVG-proof gemaakt. De nieuwe modellen verwerkersovereenkomst AVG en subverwerkersovereenkomst AVG voldoen daarmee aan alle vereisten die de .
  Lees verder
 • Management Buy-In: hoe het werkt het en waar je op moet letten

  25 januari 2018 Door: Richard Beverwijk

  Een Management Buy-In (afgekort: MBI) is een bekende term in de overnamewereld, maar wat houdt het eigenlijk in? Bij een MBI koopt iemand zich in bij een onderneming en neemt hij/zij de dagelijkse leiding over van het .
  Lees verder
 • Varianten shop-in-shop huurovereenkomst winkelruimte

  14 januari 2018 Door: Lucas van Gilst

  Shop-in-shop huurovereenkomst winkelruimte Een shop-in-shop is een winkel in een een andere winkel. Een concept dat de afgelopen tijd steeds populairder is geworden. In dit blog gaan we wat dieper in op de verschillende varianten van een shop-in-shop .
  Lees verder
 • Digitaal procederen, onze eerste ervaringen

  15 december 2017 Door: Lucas van Gilst

  Sinds 1 september 2017 is digitaal procederen bij de rechtbanken Midden-Nederland en Gelderland verplicht bij handelsvorderingen met een financieel belang van meer dan € 25.000,-. In dit blog worden onze eerste ervaringen met digitaal procederen gedeeld. Verdere wijzen wij op een .
  Lees verder
 • Anti-verwateringsclausule in een aandeelhoudersovereenkomst

  14 december 2017 Door: Richard Beverwijk

  Verwatering van aandelenbelang is een veel voorkomend begrip binnen het ondernemingsrecht. Maar wat betekent het eigenlijk precies en hoe gaat het in zijn werk? Van een verwatering van het aandelenbelang is sprake als een aandeelhouder het percentage van .
  Lees verder
 • Functionaris Gegevensbescherming AVG alleen bij meer dan 250 werknemers?

  15 november 2017 Door: Richard Beverwijk

  In de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat dat bepaalde organisaties een Functionaris Gegevensbescherming (FG) moeten aanstellen. Een veel voorkomend misverstand is dat de aanwijzing van deze FG verplicht zou zijn voor iedere onderneming of organisatie die meer .
  Lees verder
 • Webshop overnemen: 7 tips voor een vlekkeloze overname

  1 november 2017 Door: Beverwijk Van Gilst Advocaten

  Wil jij een bestaande webshop overnemen? Dan is het van belang om je eerst goed te verdiepen in de betreffende webshop en bij een overname de juiste zaken vast te leggen. Webshop overnemen tips Om je op weg .
  Lees verder